Aug 3, 2011

Lastenpäästävedettäväsänky.

On syöty, mökkeilty, uitu, käyty Pariisissa, hoidettu puutarhaa ja perhettä ja vihdoin tällä viikolla palattu arkeen, töihin ja päiväkotiin. Ipana a.k.a kyläluutakin saatiin viikonloppuna kotiin mummolakierrokselta  - mamman ja papan kanssa olivat käyneet Muumimaailmassa, minkä huomaa muun muassa siitä, että ipana luettelee nonstoppina muumihahmojen nimiä.

Itse tein säästin -osastolla on ollut viime aikoina sangen hiljaista, kun kaikki aikani on mennyt Vekaravaaran uuden talon kimpussa; sukkapuikkojen asemesta olen tarttunut sorkkarautaan, oksasaksiin, tapettiveitseen, iskuporakoneeseen ja muihin yhtä mainioihin puhdetyövälineisiin. Talo ei tule valmiiksi ikinä (onneksi!), mutta koska ipana tarvitsi kipeästi uuden sängyn, piti hetkeksi siirtyä vähän pienempiin askareisiin.


100-vuotias sänkykaunokainen löytyi vekaran mummolan ulkovarastosta, jossa se oli viime vuodet toimittanut hiiriperheen kodin virkaa. Anopin, mieheni ja vekaran kummitädin avustuksella sänky saatiin kaivettua rojun alta, puhdistettua ja kuljetettua läpi Suomen ipanan makuuhuoneeseen. Kaksi kerrosta valkoista kalustemaalia ja tadaa, valmista tuli.

Tai olisi tullut, ellei edellä mainittu kummitäti, joka myös siskonani tunnetaan, olisi puoli huolimattomasti todennut, että miksi et maalaisi sänkyyn jotakin kuvaa, kun olet niin taitava. Kehu + yllytys = toiminta, joten väriliitu käteen ja hahmottelemaan. Sanonpahan vaan, että on varmasti ergonomisesti helpompiakin maalauskohteita kuin pikkuruisen sängyn kuppainen pääty.

 Pöllö näyttää oudolta, koska ipana osallistui maalaustalkoisiin. Visiomme oli hieman erilainen.

Selittelyt sikseen, valitsin kuvitukseksi asioita, joista ipana juuri nyt pitää. Muutaman yön kokemuksella todetaan, että sinne simahtaa ja yhtä levottomasti nukkuu kuin tähänkin asti. Aamulla ukkeli tosin on innoissaan, kun pääsee itse kiipeämään pois sängystään.

1 comment:

  1. häplänpäplä! en löytänyt sua feisbuuksista ja jotenkin löysin sut täältä! mahtia! :D
    itse bloggailen muutamassa hetkessä (www.muutamahetki.blogspot.com)
    terkuin kaisu, se tänpäiväinen työtoveri.

    ReplyDelete