Mar 29, 2010

Vauvan rytmissä

 Päiväunilla liitomursun kanssa <3

Vekara on viime aikoina tarjonnut sen verran haastetta vanhemmilleen, että energiaa ei juuri ole jäänyt kirjoittamiseen. Syynä on vauvan uusi rytmi, joka mukailee hyvin tarkasti Imetystukilistan kokemuksia. Onneksi sentään ihan joka päivä ei ole näin haastava, välillä ipana on helppo ja hyvän tuulinen ihan aamusta iltaan :)

6-7 Herätys
Vekara herää (yleensä) hyväntuulisena, riippumatta siitä onko yöllä nukuttu vai ei. Syödään pitkään ja nautiskellen, seurustellaan, vaihdetaan vaippa ja päivävaatteet, halitaan ja naureskellaan. Äiti on väsynyt, mutta onnellinen. Usko selviämiseen on vahva.

8-16 Virka-aika
Vauva syö, nukkuu, juttelee, nauraa, viihdyttää ja on viihdytettävänä. Viime päivinä hän on erityisesti harjoitellut päristämistä, kurkistus-leikkiä ja kyljeltä kyljelle pyörähtelyä. Vekara on jo sangen vuorovaikutteinen ja osaa vaatia seuraa ja huomiota. Onneksi hän osaa myös viihdyttää itse itseään.

17-21 Iltahulinat
Vekaran isi tulee töistä kotiin. Rauhallisen jutustelun asemesta rytmin määrää vekara: kannetaan, hyssytetään, syötetään, nukutetaan, viihdytetään ja ihmetellään, että mitä vielä voitaisiin tehdä, kun kaikki kevätjuhlaliikkeetkin on jo käytetty. Kaikki tehdään vuoroissa: syödään, käydään vessassa ja saunotaan. Huokaillaan ja toivotaan, että ipana rauhoittuu. Uskonpuute ja epätoivo vaanivat nurkissa, mutta viimeisellä epätoivon hetkellä vekara joko nukahtaa tai muuttuu silmän räpäyksessä kiukkupussista nauravaksi naperoksi.


22-05 Yöunilla
Nukutaan ja syödään. Ensimmäinen unipätkä on hieman pidempi, kolmesta neljään tuntia. Seuraavaksi syödään noin kahden ja puolen tunnin päästä ja vielä kerran kahden tunnin kuluttua. Huonona yönä syödään tiheämmin tai valvotaan vatsavaivaisena tai muutoin kiukkuisena.

... ja sitten onkin taas herätyksen aika...

No comments:

Post a Comment