Oct 16, 2010

Mahdoton yhtälö?

talvihaalari 109 €
villahaalari 62 €
hanskat 20 €
töppöset 15 €
kauluri 10 €

kengät puuttuu
kuravaatteet puuttuu

sisävaatteista ei nyt edes puhuta


kodinhoidontuki 314 €

7 comments:

 1. Jep! Hyvä tuo valtion tuki juu... Kauhulla jo ajattelen, että tuolla rahalla en kauaa kotona köki :(

  harrastukset, lääkärireissut, plus muut isommat pakolliset hankinnat...

  ReplyDelete
 2. Nää on aina tietysti omia valintoja, että miten kalliit releet haluaa ja mihin ylipäänsä rahansa käyttää. Halvemmallakin varmasti pääsis, jos tinkisi laadusta / kotimaisuudesta / jostain muusta.. et en silleen voi valittaa.

  En muutenkaan ajattele, että yhteiskunnan pitäis kustantaa kaikki mitä lapsi kuluttaa, mutta jotenki tää on ihan hullunkurinen tilanne, että yksi ainoa vaate vie kolmanneksen koko kuukauden tuloista.

  On outoa, että vanhempia kannustetaan menemään töihin, kun päivähoitopaikka (joidenkin laskelmien mukaan) maksaa yhteiskunnalle noin 1500 euroa kuussa. Uskoisin, että aika moni jäis pidemmäksi aikaa lapsensa kanssa kotiin, jos sais edes puolet tuosta summasta käteen.

  Koska maksoipa se haalari sit 20 euroa, 50 euroa tai 150 euroa, ei kovin moni pysty kolmella huntilla tulemaan toimeen, ei vaikka jättäis ite syömättä.

  ReplyDelete
 3. Näin on! Ja ite olen miettinyt, että jos laitat 1veen tarhaan ni kuinka usein olet töistä pois sitten kun lapsi sairastaa? Ja onko se sit kivaa jos lapsi ei osaa puhua eikä kävellä ja on tarhassa?
  Sais aika hyvätuloinen mies olla, että kauaa kotona tolla kolmella sadalla ollaan..

  Niin ja hankinnoista.. eikö se ole vähän, että hinta ja laatu kulkee käsikädessä?! :)

  ReplyDelete
 4. Jos sulle olis kelvannu niin olisin voinu lahjottaa vm. 2006 äp:n kevyttoppiksen. lissulla on käytössä nyt äp:n toppis vaunuissa nukkuessa ja hyvin sopii. Mainittakoon vielä, että toppis on käyttämätön. Ei ole edes päälle kokeiltu...

  ReplyDelete
 5. Mars matkaan kohti kirpputoria :) Sieltä löytyy tamperelaista laatua, haalari 7e & Kuoman talvikengät 7 e

  ReplyDelete
 6. Hanna, kiitos tarjouksesta! Luulen, että me pärjätään kuitenkin olemassa olevalla varustuksella. Keväällä ostettu välikausihaalari mahtuu vielä hyvin ja sit on villahaalari ja toppis, niin niistä saa jo melkein joka keliin sopivan yhdistelmän rakennettua :D Mutta jos teillä on vanhoja kenkiä, niin ne kelpais!

  Nimetön, tiedän, että kirppareita kiertelemällä vois tehdä hyviä löytöjä. Mutta: työpäivät ja työmatkat haukkaa mun päivästä niin ison osan, että sen pari tuntia kun oon illalla ipanan kanssa yhtä aikaa hereillä, haluan käyttää pikkuautoilla ajeluun :) Lastenvaateliikkeestä sain tunnissa (matkoineen) kaikki talveksi yhdellä kertaa. Ja se on nopeaa se, varsinkin, kun Helsingissä asutaan ja pelkästään paikasta toiseen liikkuminen vie ihan sikana aikaa.

  ReplyDelete
 7. Ei, ei, ei! Tai siis on meillä kenkiä, mut en suosittele käyttämään toisten kenkiä kun niissä on jo oma muotonsa. Meiltä löytyy kyllä mustat talvikengät, mut lissulle oon ostanu uudet kengät kun en halua siitä samanlaista jalkavammasta ku ite oon.

  ReplyDelete