Jul 16, 2012

Mansikka-brita ja sadepäivän kylppäriremontti

OoooOOooo tätä homman määrää kesällä. Herätessäni mietin, että mitähän sitä tänään tekisi, kun ipana on kaapattuna mummolaan eikä ole järjestämässä toimintaa vanhemmilleen. Sitten tuli mieleen, että kylppäri onkin vielä remontoimatta. Mies kun heräsi ja kysyi, että mitäs tänään tehtäis, sanoin, että remontoidaanko kylppäri. Hän oli vielä yöhousuissa ja tukka pystyssä, mutta heti valmiina suuntimaan rautakauppaan.

Rautakauppaan siis. Nyt on maali hankittuna ja kaakelit pesty. Huomenna pääsen tosi toimiin. Tarkoitus on tehdä pieni päivitys maalaamalla susirumat laatat, uusimalla kalusteita ja vähän myös vaihtamalla kaakeleita. Isompi remontti odottaa parin vuoden päässä, kunhan ensin saadaan ullakko kuntoon. Sieltäkin kuuluu kova pauke, kun mies repii halteks-levyjä katosta. (Tarviiko joku halteks-levyjä? Meillä olis ylimääräisenä ainakin sata.)

Muutama pienempi kalustetuunauskin mulla on loman kunniaksi työn alla, niistä enemmän kunhan projektit joskus valmistuvat.

Sitä odotellessa syödään vähän mansikoita! Suosittelen lämpimästi tätä Kotivinkin mansikka-britan ohjetta, on niiiiin herrrrkullinen, että ei oo tosikaan!

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • MARENKI
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja
  • TÄYTE
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 5 dl mansikoita

Tee näin:

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset seokseen vatkaten.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa.

3. Piirrä uunipellin kokoiselle leivin-paperille kaksi ympyrää, joiden halkaisija on 19 cm. Jaa taikina tasaisesti levyiksi, jotka ovat hieman ympyröitä pienemmät.

4. Kypsennä pohjia 180-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

5. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.

6. Levitä marenki esipaistettujen pohjien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjia 180-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pohjat.

7. Tee täyte. Sekoita sokerit kermaan ja vatkaa se vaahdoksi. Levitä toisen pohjan päälle kermavaahtoa ja pilko sen päälle mansikoita.

8. Nosta toinen pohja täytteen päälle ja koristele sekin kermavaahdolla ja mansikoilla.

No comments:

Post a Comment