Dec 14, 2010

Bruum, bruuum...


Hyvät matkustajat, kiinnittäkää turvavyönne, nyt lähdetään seitsemän tunnin automatkalle kahden aikuisen, kahden koiran ja yhden ipanan kanssa. Tehkää olonne mukavaksi, avatkaa äänenne matkalauluja varten ja valmistautukaan venyttämään pinnaanne täältä kuuhun ja takaisin.

Lähtöaikamme on optimoitu päiväunien, sääolojen ja ipanan henkilökohtaisen mielialapuntarin mukaan tapahtuvaksi kello 9.45. Ja sitten mennään.

Auto kaartaa pitkin lumisia teitä Pohjanmaalta Helsinkiin. Iloksenne raportoin, miten vaaperon kanssa sujuu.

9:50 Ipana juo maitoa ja nukahtaa viidessä minuutissa.
11:30 Äitin hengähdystauko on ohi, kun ipana avaa silmänsä.
11:35 Päristelemme pikkuautoilla pitkin ipanan jalkoja, edessä istuvan isin hiuksia ja vieressä matkustavan koiran selkää.
12 Ruoka-aika! Sosetta osuu paitsi suuhun, myös koiraan, turvaistuimeen ja äitiin.

12:30 Tauon paikka. Huoltamolla on niin kivoja leluja, että ipana olisi valmis lopettamaan matkanteon tähän. Vaan ei auta, vielä on tietä taivallettavana. Joten..
13 Matka jatkuu.
13:25 Viihdytysvuorossa vaihteeksi iskä, nyt leikitään kylpyankalla, pikku-ukoilla ja kumisella kalalla.
13:50 Ipana alkaa kätistä väsymystään, mutta ei anna unelle periksi. On siis otettava kovat käyttöön eli isi ja äiti alkavat laulaa Piippolan vaaria.

Piippolan vaarilla on lehmiä, kanoja, possuja, kissoja, koiria..

... kilpikonnia, lintuja, hiiriä...

... kirafeja, elefantteja, sarvikuonoja..

... ankkoja, käärmeitä, hevosia, strutseja..

... mummo, Aira Samulin ja Spede..

... kunnes vihdoin 20 minuuttia myöhemmin:

15:00 Vekara avaa silmänsä ja taas päristään ja leikitään autoilla.
15:30 Takapenkin porukka näyttää tältä:

... joten se on tauon paikka taas.
15:50 Matka jatkuisi, jos ipana ei kieltäytyisi istumasta alas. Joten jatkamme leikkimistä parkkipaikalla, kunnes ipana on taas yhteistyöhaluinen.
16:00 Auto starttaa viimeiselle pätkälle ennen kotia.
16:05 Ipana syö isotädin antaman joulukortin...
.. ja repii äidin laskuja.
16:30 Tarvitaan taas Piippolan vaaria.
17:00 Vihdoinkin kotona! Ääni on käheä, mutta mieli hyvä, kun päästiin turvallisesti kotiin. Kiitoksen mummolaan ihanasta viikonlopusta, pian me tullaan taas!


Vekaravaara hiljenee nyt hetkeksi, kun pesue pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa (joita on muuten paljon!) ja suuntaa huomenna joulun viettoon Kaakkois-Aasiaan. Reissun edistymistä voi todennäköisesti seurata Halpamatkojen puolelta.

1 comment:

  1. Suosittelen lämpimästi automatkoille kannettavaa DVD-soitinta. Nuorimmaisellakin loppui kiukku lyhyeen kun Teletapit pärähti ruutuun. Isommat tytöt kattelee jo kovasti Ice aget ynnä muut ja matkanteko taittuu pohojanmaalta huomattavasti näpsäkämmin ja rauhallisemmin kuin ilman tuota ihana teknistä laitetta. :)

    ReplyDelete