Mar 5, 2011

Vekara valjaissa

Vekaravaaran väki on lähdössä kahden viikon kuluttua talvilomalle Istanbuliin. Juuri kun tällä viikolla sopivasti tilille kopsahti rahaa matkavakuutuksesta edellisen ei-niin-onnistuneen lomailuyrityksen jälkiseurauksena, on hyvä aika hankkia muutamia välttämättömyyksiä pikkuherran matkavarustukseen.

Sanokaa mitä sanotte, mutta heräsin yhtenä yönä yltä päältä hiessä painajaisesta, jossa ipana oli ottanut jalat alleen ja hävinnyt turkkilaisen basaarin sokkeloihin. Siltä makaamalta päätin, että ipana tarvitsee valjaat.
Hattentatin myymä turvareppu näyttää hauskalta, mutta ehkä pehmoeläin selässä ei oo kaikissa tilanteissa maailman kätevin juttu? Toisaalta käyttäjäkokemukset noista repuista ovat hyvin mairittelevia.

Toinen ääripää näyttäisi olevan turvavyön näköinen ankea systeemi, joita on tarjolla useammallakin merkillä. Hmm, vaikea valinta. Auttakee joku, jos ootte valjaita hankkineet!

4 comments:

 1. Mä meinasin tommoista eläinreppua neidille kesäreissulle, mutta toki otan parempia vinkkejä myös vastaan.

  Ja vinkkejä kaipaisin muutenkin lentokonematkustamiseen ja paljon muuhunkin 1v:n kanssa. Täytyykin vaikka lähempänä kysellä sinulta, sulla taitaa olla kokemuksia aikalailla jo?! :)

  ReplyDelete
 2. Autan mielelläni, onhan ton ipanan kanssa tullut tunti jos toinenkin istuttua koneessa.

  Ohje on aika yksinkertainen: älyttömästi erilaista tekemistä ja omat eväät, kun pienet ei saa ruokaa koneessa. Korvatulpat auttaa nukkumisessa, jos muut lapset sattuu huutamaan, samoin niskatyyny lisää matkustusmukavuutta. Ja tietysti kaikkia mahdollisia lääkkeitä, jos tulee kipua (särkylääkettä, puuduttavia korvatippoja, keittosuolaa..). Rattaat saa koneen ovelle myös Helsingissä, jos jaksaa vääntää asiasta virkailijan kanssa. Kantoliina tai -reppu tietysti helpottaa koko reissun ajan.

  Jotain lisävinkkejä saattaa vielä löytyä toisesta blogistamme eltsujahartsa.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Kiitos :) Olenkin käynyt toista blogia myös kurkkimassa.
  Suurin haaste meillä on varmaan saada neiti istumaan paikallaan, kova halu kun olisi kokoajan olla menossa. Onhan tässä vielä n. 4kk aikaa kasvaa isommaksi ja tyytyväisemmäksi :D

  ReplyDelete
 4. ^ Sepä se! Jos ei pysy paikallaan, niin ei pysy. Sit leikitään lattialla, tuolilla ja käytävillä 11 tuntia. Nimim. Kokemusta on.

  ReplyDelete