Dec 19, 2011

Pikatreeni pienten lasten äidille

Uusimmassa Trendissä (1/12) on juttu puolen tunnin tehokkaasta treenistä. En ota kantaa harjoitusohjelmaan, en ole sitä kokeillut, mutta lopun Kultaisia sääntöjä en malta olla kommentoimatta.

Ohje menee näin: Mikäli sinulla on lapsia, käytä hyväksesi lyhyetkin päiväunihetket ja tee huolellinen pikakotijumppa.

Yritän olla kiljumatta ääneen. Sanon nätisti, että tämän ohjeen antaja ei ehkä tiedä lapsista mitään. Tulipa mieleeni ipanan vauva-aika, kun hän nukkui 20 minuutin päiväunia. Niiden aikana ehti joko käydä vessassa tai syödä hätäisen lounaan eikä missään nimessä esimerkiksi täyttää astianpesukonetta tai laittaa pyykkejä. Saati sitten, että olisin istahtanut alas sohvalle, vaikka en ollut nukkunut yöllä yhtään.

Jos joku olisi silloin antanut tällaisen ohjeen, olisin ensiksi tappanut neuvonantajan ja sen jälkeen itseni. Koska kukaan ei onneksi antanut yhtä idioottimaisia neuvoja, olen vielä hengissä kommentoimassa kultaisen säännön jatkoa.

Laita kello herättämään puoli tuntia tavallista aikaisemmin, jotta ehdit liikkua ennen päivän askareita. Okei, tää ohje ei oo suoraan pienten lasten vanhemmille, mutta kuitenkin. Nahkavekkari herättää mut joka aamu vähintään tunti ennen kuin haluaisin, joten en tasan tarkkaan pane kelloa pimputtamaan. Olen valvonut kaksi vuotta ja herään edelleen vähintään kolme kertaa yössä vekaran kanssa, joten bua ha ha ha ha ha - nukun justiinsa niin pitkään kun ikinä pystyn.

Anteeksi, olen väsynyt ja kiukkuinen. Minulle on kerrottu, että olen olemassa helpompiakin lapsia kuin meidän vekara. Sellaisia, jotka nukkuu pienestä asti hyvin, eikä aja vanhempiaan romahtamisen partaalle.
Meillä on kuitenkin myös paljon kohtalotovereita. Siksi annan omat kultaiset sääntöni pienten lasten äitien pikatreeniin.

1. Pyöräile työmatkat, jos mahdollista. Saat vähän liikuntaa ja hetken omaa aikaa.
2. Lepää aina kun voit. Kaiken muun, myös kuntoilun, ehtii tehdä myöhemmin.

1 comment: