Apr 11, 2010

Pieni opastus kestovaippailuun

Minulta pyydettiin yksinkertaista opastusta kestovaippoihin. Saamanne pitää. On oikeasti todella sääli, että monilla kestovaippailu jää, koska sitä pidetään liian monimutkaisena. Ei oo monimutkaista, meillä se käy näin helposti!
Tarvitaan seuraavia asioita:
- Hyvä kestovaippa. Meillä käytetään Fuzzi Bunzeja ja BumGeniouseja.
* Otetaan vaipan kuoriosa, jossa on päällä vettä hylkivä pinta eli ns. PUL-kangas ja sisäpuolella fleece-vuori tai vastaava (kuvassa vasemmalla).
* Sujautetaan vaipan sisään imuosa, joka tulee ostettaessa usein kuoren mukana (kuvassa keskellä)
* Laitetaan kankaan päälle kertakäyttöinen riisipaperinpala (ei pakollinen, mutta helpottaa kakkavaipan pesua, kun paperin voi heittää roskiin)
*.. Ja köytetään koko komeus ipanan päälle (kuvassa oikealla)

- Vaihdetaan noin parin tunnin välein
- Likaiset vaipat säilytetään kannellisessa ämpärissä, niin ei haise koko kämppä
- Pestään pesukoneessa kestovaipoille sopivalla pesuaineella kuten Erisanilla, jota saa ihan lähimarketista
- Lisäksi suosittelen sappisaippuaa, joka on maailman tehokkain tahranpoistaja kakkavaipoille (ja kaikelle muullekin lialle)

Meillä on kierrossa reilu kymmenen vaippaa, jolloin pesukone pyörii noin joka toinen päivä. Vaipat maksavat uutena parikymppiä kappale, mutta suosittelen lämpimästi hankkimaan hyväkuntoisia vaippoja käytettynä esimerkiksi Huuto.netistä. Käytetty vaippa maksaa noin 13 euroa. Itse olen myynyt vaipat ostohinnalla eteenpäin sitä mukaa, kun ne ovat käyneet pieneksi. Melkoinen säästö siis, kun kertakäyttövaipat maksavat noin 15 euroa paketti.

Mutta kuin mulla kesti näin kauan hoksata, että tämmösiäkin on olemassa?!Bodyn jatkopala, voi nerokkuutta! Tilasin heti pari, kun noi kestovaipat on vähän isompia pötkäleitä eikä vaatteiden mitoitus (vielä) ole ihan niitä vastaava. Kuva mistine.fi, sieltä niitä ainakin saa.

5 comments:

 1. Heippa!

  Olen välillä lukeut blogiasi, muta nyt täytyi tulla ihan kommentoimaankin asti kun jäi niin häiritsemään tämä kirjoitus...

  Jos vaippa vaihdetaan kahden tunnin välein ja teillä on käytössä reilu 10 vaippaa, kuinka ihmeessä vaippapyykkiä pestään vain parin päivän välein? Täytyyhän vaippojen kuivuakin jossain välissä.

  Toisekseen olen kyllä samaa mieltä, että kestovaippailu on pitkällä aikavälillä hurjasti kertakäyttövaippojen käyttöä edullisempaa, mutta ei se kertakäyttövaippapaketti silti ainakaan täällä meidän Helsingin marketeissamme 15€:a maksa...

  ReplyDelete
 2. Me säilytettiin edellisellä kerralla kannellisessa ämpärissä mut nyt pissavaipat ripustan suorilta kylppärissä olevaan sukankuivatustelineeseen. Kakkavaipat huuhtelen ja ripustan samaan telineeseen. Pesen tosiaan vaipat 2-3 pvän välein kans. Nopeasti kuivuu narulla.

  Ja kyllä meilläpäin maksaa sittarilla vaippapaketti lähemmäs 14 €. Yöllä meillä käytetään kertiksiä ja jos ollaan reissussa esim. kaupungilla. Kotona kyllä pääasiassa kestoja.

  Ja mikä mahtavinta, imuja voi tehdä itse vanhoista pyyhkeistä!

  ja Fuzzit ja Bumit käytössä meilläkin!

  ReplyDelete
 3. Yöllä ei luonnollisesti vaihdeta vaippaa, unohtui mainita :D Joten silloin reilu kymmenen vaippaa riittää hyvin, eikä tarvi edes joka päivä pyörittää konetta. Ja kun vähennetään vielä kakkavaipat, jotka useinmiten pesen heti käsin, niin siinä selitys.

  Vaipat kuivuvat yön aikana narulla tai jos tarve on akuutti, heitän ne kuivausrumpuun. Ihan joka kerta ei muuten tarvitse vaihtaa koko vaippaa, välillä vaihdan vaan kuivat imut tilalle.

  Meidän lähimarketissa nyt käyttössä oleva kertiskoko maksaa muistaakseni 14,30 euroa. Ollaan Hannan tavoin käytetty niitä satunnaisesti just esimerkiksi kaupungilla ja öisin.

  Kiitos huomioistasi anonyymi lukija, muutaman tunnin yöunilla kun yrittää saada jotain järkevää kirjoitettua niin aika usein jää pelkäksi yritykseksi :P

  ReplyDelete
 4. hei.. this is a very nice and useful blog. i have a little bit finnish,but still i try to understand.. very good. congrats!
  why dont u write your blog in english, or both english-turkish?? that would be more nice for me and for ppl who dont know much finnish.. =) thanks

  ReplyDelete
 5. I wish I could write in english.. but being a finnish speaking journalist I need to write on my native language. It´s the only way to get all the tones and colors I want to the blog.

  ReplyDelete