Jun 29, 2010

Vauva matkalla, osa 2


Vekara osoittautui vauvarokosta huolimatta mitä mainioimmaksi matkakumppaniksi, joka sopeutuu alati vaihtuviin maisemiin, ihmisiin ja nukkumapaikkoihin mukisematta. Äiti kiittää. Jos olisin vielä älynnyt pakata soseita mukaan koko reissun tarpeisiin, olisimme kenties saaneet myös hieman nukuttua; saatavilla olevat vauvanruuat poikkeavat sen verran paljon ipanan normaalista ruokavaliosta, että hän katsoi parhaaksi palata pääsääntöisesti maitoruokintaan. Tämä kostautui öisin, kun nälkä kalvoi alati pientä suolistoa.  Oh well, eipähän ainakaan päässyt ipana kuivumaan auringossa.

(Italiaan matkaaville vauvaperheille tiedoksi, että saatavilla on esimerkiksi päärynä- ja kesäkurpitsa-peruna-sosetta, mutta ei esimerkiksi maissia, mangoa tai bataattia. Sen sijaan nelikuisille sopivaa juustososetta on, kuinkas muutenkaan.)

Maitoa oli onneksi pakattu mukaan tupla-annos normaaliin kulutukseen verrattuna ja hyvä niin. Tullistakin päästiin molemmissa päissä heittämällä ohi, vaikka laukku oli maitojauheen lisäksi lastattu soseilla, lääkkeillä ja ties millä. Viinitilalta hankkimiamme Morellinoja emme sentään kehdanneet väittää vauvanruuaksi, mutta olipa ipanasta hyötyä tässäkin: pakkasin viinit tukevasti puhtaisiin vaippoihin ja hyvin tulivat ehjänä perille :D Vekaran ensimmäisen viinitilavierailun kunniaksi hankimme pullon Fattoria dei Barbin vuoden 2001 Morellinoa, jonka ipana saa sitten, kun on tarpeeksi vanha juomaan viiniä.

Vekaran iskä ja aurinkosuojilla varustettu Bugaboo-ufo.

Ipana nautti Italian lämmöstä ja kahdenkymmenen matkalla olleen aikuisen huomiosta täysin siemauksin. Ainoa kauhunparahdus kuului Piazza Navonalla, kun joukko japanilaisia turisteja kaappasi ipanan kuviinsa. Itselleni hieman yllättäin juuri kaupunkilomailu Roomassa sujui ipanan kanssa helpoiten: huvilalla ison joukon keskellä ipana jäi vähemmälle huomiolle ja itsestäni tuntui, että muiden pitäessä hauskaa altaalla minä vietin aikaa pimeässä makuuhuoneessa nukuttamassa vekaraa. Kaupungissa kuljimme koko jengi yhdessä, ipana sai ruokaa kun pysähdyimme ravintolassa ja nukkui päiväunensa rattaissa vanhempien katsellessa nähtävyyksiä.

 Japanilaiset mummot kaappasivat ipanan :D

Italia on lapsen kanssa matkailuun aivan fantastinen paikka. Pieni sai jatkuvasti kehuja ja huomiota eikä ravintoloiden ovella nyrpistelty nenää - päin vastoin, vessoissa oli varavaippoja ja talkkia pienimpien asiakkaiden tarpeisiin. Tälleen sen pitäis Suomessakin olla, toivoo Vekaravaaran väki.

Varsinaisesta matkasta ja sen reitistä kirjoittelen enemmän Halpamatkojen puolelle, kunhan pyykinpesultani kerkiän.

4 comments:

 1. Kyllä vain, etelän vetelät osaa huomioida vauvoja ihan eri tavalla kuin täällä Pohjolassa:) Portugalissa pikkuista huomioitiin ja ihasteltiin joka paikassa, ja samalla sai myös äiti erityiskohtelua. Tällaista lisää!

  ReplyDelete
 2. Kiva kuulla, Portugali kun on meidän perheen seuraava matkakohde :) Osaatko sanoa, miten siellä on vauvanruokia tarjolla?

  ReplyDelete
 3. ^Me ostettiin Portugalista vauvanruuat apteekista. Tytöt oli just täyttäny vuoden ja soseet oli ihan sileetä mössöä. Ostakaa torilta kasviksia ja kei8tätte sit ja soseutatte. Tietääpähän ainakin mitä syö. Tein muuten ite mukelolle bataatti-munakoiso-persiljasosetta. Hyvin maistuu!

  ReplyDelete
 4. Ja piti lisäämäni, että paikallisesta supermarketista löytyi vauvanruokaa. Pikkukaupoista ei löytynyt.

  ReplyDelete