Jun 3, 2010

Viisi kuukautta!

Apua, kun aika menee äkkiä! Ipana täyttää tällä viikolla viisi kuukautta. Tänään hän oppi päristämään ja pörinää onkin jatkunut nyt pari tuntia putkeen.

Neuvolassa ipanaan tökittiin piikkiä toisen perään, joten odotettavissa on pari hankalaa päivää. Vekara kasvaa edelleen omalla +15 käyrällään, painoa on 7700 g (+700 g kuukaudessa) ja pituutta 64 senttiä (+ 2,3 senttiä). Terkka kirjoitti vihkoomme: Ihana poika. Kehittyy upeasti. Kasvaa hyvin.

Parasta juuri nyt lienee syöminen, maailman ihaninta on äitin tekemä bataattisose, maissiin sen sijaan suhtaudutaan hieman varauksella (enkä ihmettele, lämmitetty maissisose haisee ihan kummalle). Maitoallergian takia neuvolassa kehotettiin lisäämään ruokien määrää entisestään, iltapuuron lisäksi luvassa siis pian myös aamupuuroa.

Toinen hitti on bussilla matkustaminen, joka on niin maailman jännää hommaa, että ei oo tosikaan. Stadin kundi, reipas pikkuinen.

Kommunikointia helpottamaan on ilmaantunut parikin uutta ääntä. Pörinän lisäksi meillä esimerkiksi vingutaan, kun ilmaistaan tyytymättömyyttä vallitsevaan asian tilaan, kuten äidin reagointinopeuteen nälän / kakan / tylsistymisen ilmaantuessa. Ja sitten on kielen naksutus, jolla ei ole sen suurempaa funktiota kuin että se on hauskaa.

Allekirjoittaneen hormonaaliset migreenit ovat vihdoin helpottaneet, mikä auttaa arjen sujumista kummasti. Tosin siitepölylääkitys on tuonut mukanaan huimauksen, että aina on jotain vähän vinksallaan. Omasta navastani vielä kerrottakoon, että raskauden aikana revenneet vatsalihakset tarkistettiin tällä viikolla ja jee jee jee, napakasti ovat kiinni ja omalla paikallaan!

Kela toi postissa lappusen, jossa ilmoitettiin elokuussa häämöttävä päivä, kun vanhempainrahan maksaminen minulle päättyy. Ensimmäistä kertaa tuli surku olo, kun olisin niin mielelläni vielä jäänyt vekaran kanssa kotiin. Sydän särkyy, kun pitää mennä päiväksi töihin ja eroon ukkelista (mutta saanpahan syödä lounaani rauhassa, hah!). Vaan ei auta itku markkinoilla, se on sitten isin vuoro olla ipanan kanssa ja äidin raataa työssä.

No comments:

Post a Comment