Jan 12, 2012

2-vuotias

Viime päivinä äitille on tarjoiltu oikeita herkkuaterioita. Ipana sai synttärilahjaksi Ikean mainioita pehmoruokia, joista hän on hellallaan valmistanut erilaisia munakkaita, voileipiä ja keittoja koko perheelle. Ipana sai monia muitakin ihania lahjoja, joista Brion junarata oli erityisesti isin mieleen.

Tarjoilut olivat itsensä 2-vuotiaan valitsemia: jätskiä, Carnival-keksejä, sipsejä ja Salama McQueen & Martti -kakku. Kakkukuvan ostin valmiina Ullan unelmasta, ja kuorrutteena oli vaaleansinistä marsipaania. En oo suuri kermakakkujen ystävä, joten pohjana toimi versio paholaisen kakusta, johon tein täytteen vadelmista keittämästäni soseesta ja mascarpone-kermavaahdosta. Hyvää oli.

Synttäreiltä ipana jatkoi matkaa viikonlopuksi mummolaan ja kotiutui sieltä onnellisena ja touhua täynnä. Illan tullen hän vihdoin riisui ison reippaan pojan viitan yltään, kaatui silmiään hieroskellen sänkyyn ja aloitti surkean itkun. Nyyhkimisen lomassa hän soperteli: Mikä hätänä? Mikki ikkettää? Kiukuttaa. Äitin pieni kulta. Ei sitä aina jaksa - eikä tarvitse - olla reipas. Silittelin tukkaa ja kerroin, että väsy se vaan kiukuttaa. Siihen hän vähitellen rauhoittui. Lauloin häntä uneen ja aattelin, miten täysin pieni ihminen minun suojelukseeni luottaa. Iso pieni ihana kiukkuinen 2-vuotiaani.

2 comments:

 1. Kakku vaikuttaa aikas nannalta! Pitää laittaa korvan taakse myös nuo Ullan unelman jutut - meillä kun on 2-vuotissynttäreiden ohessa myös yhdet ristiäiset, niin kaikki pienikin helpotus on hyväksi... (Pöytään kermakakku ja juustokakku, molemmille omansa. :D)

  Myöhästyneet onnittelut pienelle isolle pojalle! (Ja tsempit vanhemmille ja naapureillekin kiukkujen kanssa jaksamiseen!)

  ReplyDelete
 2. Ullan unelma on ihan mahtava kauppa! Yhdestä paikasta saa kätsysti kaikki muoteista sokerimassaan.

  Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! Viime yönä ipana taas kiukkusi 1,5 tuntia täyttä huutoa *_*

  Mukavaa synttärien ja ristiäisten suunnittelua Tiin perheeseen <3

  ReplyDelete