Feb 16, 2012

Helpot perunarieskat


Ikean juustoa testasin. Hyvää oli.

Kui mää tän nyt vasta hoksasin? En oo koskaan pitänyt kaupan perunarieskasta, mutta ite tehty onkin ihan toinen juttu. Tän helpommaksi ja halvemmaksi ei leivän tekeminen tule. Älyttömän hyväkin on!

Tässä ohje, suosittelen tekemään kerralla vähintään tuplamäärän.

3 dl perunamuusia
1 kananmuna
noin 3 dl jauhoja (minä käytin spelttivehnä-, ruis- ja vehnäjauhoja, myös ohra- ja hiivaleipäjauhot sopivat hyvin)
reilu hyppysellinen suolaa
sulaa voita voiteluun


Sekoita kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot. Ei tarvitse erityisemmin vaivata, riittää, kun seos on pehmeän tuntoinen kädessä.
 
Taputtele jauhoisilla käsillä rieskasia leivinpaperin päälle. Pistele haarukalla.
 
Paista 230 asteessa noin 8 minuuttia (leipien koosta riippuen). Kypsyys on hyvä, kun pinta on hieman ruskistunut. 

Voitele valmiit rieskat sulalla voilla ja vedä napa täyteen lämpimäisiä.

3 comments:

  1. Kurkista blogiini, siellä odottaa sinua pieni haaste :)

    ReplyDelete
  2. Kiitti vinkistä! Tulevana viikonloppuna meilläkin kokeillaan perunarieskoja.

    ReplyDelete
  3. Kiva, kun jätitte viestin! Mami, yritän vastata haasteeseesi :)

    ReplyDelete