Apr 4, 2012

Nukku-Matti - mikä se on?


Kaksi vuotta ja kolme kuukautta siinä meni, että ipana oppi nukkumaan. Vieläkin hän näkee unia ja herättää minut öisin niiden takia, mutta se on enää pientä. En olis ikinä uskonut, miten vähällä unella voi tulla toimeen. Enkä sitä, miten äärimmäiseen tilaan ihminen väsyneenä joutuu.

Nukkumaan menemistä ipana sen sijaan yrittää edelleen vältellä viimeiseen asti. Eilen illalla tekniikaksi valikoitui kyselyikä, eikä mulla meinannut pitää pokka ei sitten millään. Käytiin seuraavanlaista keskustelua:

Joka ilta, kun lamppu sammuu ja saapuu oikea yö.
- Äiti, mikä on oikea yö?
Nukku-Matti nous..
- Äiti, mikä on Nukku-Matti?
.. ja ovehen hiljaa lyö. 
- Äiti, miksi se lyö ovea?
On sillä siniset tossut..
- Äiti, mikä on tossut?
... hiipii kaapin taa.
- Äiti, mua pelottaa, kun hiipii.

On sillä sininen takki..
- Äiti, miksi tarvitaan takki?

Ja sitä rataa kaikki neljä säkeistöä. Yritä siinä sitten laulaa ipana uneen. Nukahti se kumminkin lopulta.

Mummun pokka sen sijaan petti tänään täysin, kun ipana lähestyi häntä pyytävä katse silmissään.
- Voisiksä tulla vähän tappeleen mun kaa, mummo?

2 comments:

 1. Hah, repesin tosta mummon kanssa tappelusta :)

  Meillä nukutaan edelleen huonosti, ikää nyt se 1v 9kk. Yössä nukutaan 8-9 tuntia, eikä todellakaan putkeen. Jotain harvoja öitä on nukuttu putkeen. Päiväunet on 1,5h-3 tuntia, pääsääntöisesti se 2 tuntia. Unille meno on nyt mennyt kans pyllylleen, sängyn vieres pitää olla, yksin ei nyt jotenkin uskalla nukahta...

  Välil on siipi jotenkin tosi maassa kun on vaan NIIN poikki. Tiedät varmasti. Ihminen joka ei ole valvonut lapsensa kanssa paljoa ei oikeasti tiedä mitä se on.

  Ihanaa, että teillä nukutaan nyt. Olen kuullut muitakin 2v. korvilla nukkumaan oppijoita, josko meilläkin sitten?!

  ReplyDelete
 2. Janica, ihan hirmuisesti voimia teille. Vielä pari kuukautta sitten meilläkin herättiin vähintään kahdesti yössä. Se on niin helvettiä, tiiän. Muutenkin teidän nukkumiset kuulostaa aika samalta kuin meillä. Ipana ei oo vielä läheskään valmis jättämään päiväunia pois, se on aivan sippi jo puolen päivän aikaan. Eikä ipana nukahda yksin, tosin en oo sitä ikinä siltä edes edellyttänyt. Minusta on ihan mukava laittaa se illalla nukkumaan niin, että oon siinä vieressä.

  Kyllä teilläkin vielä nukutaan. Sitä odotellessa yritä tuupata ipana välillä mummolaan tai kummeille yöksi, että saat itse levättyä.

  ReplyDelete