Sep 8, 2014

Itse tehty säkkituoli
Säkkituoli, tuo lastemme rakastama mutta ah niin ruma istuin. Meilläkin oli sellainen, lahjaksi saatu, käytössä likaantunut ja vekaran kuulakärkikynällä somistama keltainen rumilus. Vaan eipä ole enää! Ompelin nimittäin säkkituoliin uuden päällisen, joka sopii paremmin vekaran huoneen sisustukseen ja on lisäksi irroitettava ja vesipestävä.

Säkkituolin päällystäminen, näin se käy:
Ostin Ikeasta 2 metrin palan 150 cm leveää kangasta ja taitoin sen päälypuolet vastakkain kahtia. Toiselle lyhyelle sivulle ompelin vetoketjun ja toisen ompelin umpeen (kohta 1). Lakanakankaasta tein toisen samanlaisen pussin täytteitä varten (mutta ilman vetoketjua).

Tämän jälkeen pyöräytin työn niin, että ommellut saumat tulivat kohdakkain työn keskelle ja kankaasta muodostui tetra. Sitten ompelin pitkän sivun kiinni (kohta 2).


 Täyttäminen ei sujunut ihan ongelmitta.

Lopuksi sujautin vuoripussin päälykangaspussin sisään. Vetoketjun ansiosta päälimmäisen kankaan voi heittää helposti pesuun, mikä on lapsiperheessä erittäin suotava ominaisuus.

 


Esimerkiksi Etola myy säkkituolintäytettä, mutta paljon halvemmalla pääset, jos etsit vanhoja säkkituoleja nettikirppiksiltä.


No comments:

Post a Comment