Aug 23, 2009

Käsityö päivässä pitää mielen virkeänä (tai ainakin sormet kipeänä)

Meidän taloudessamme suosituin sanonta on, että kun ite tekkee, saa justiinsa semmosta kun sattuu tulemaan. Meillä on käynnissä jatkuva remontti, ainainen värkkäys, liedellä porisee liemi tai soppa, kellarissa on ainakin yksi auto osina ja minulla on kymmenen käsityötä työn alla.

Aina silloin tällöin sattuu niin, että jotakin tulee myös valmiiksi. Kakaraa varten on saatu tehtyä seuraavaa:

Köllöttelyalusta.

Päällä on Marimekon Kulkue -kangas, takapuolella beige-valko-ruudullinen tikki. Ajatus oli, että naperon ei tarvitsisi syödä lattialta kaikkia koirankarvoja. Testikäyttö osoitti, että koirankarvat siirtyvät hyvin helposti myös köllöttelyalustalle :D




Vaunupeite.

Inspiraatiosta kiitos kuuluu rakkaalla ystävälleni Saaralle. Materiaalina Debbie Blissin jumalaisia lankoja, jotka käytännössä puhdistavat itse itsensä, jos joku vaikka sattuisi peitolle oksentamaan. Vihreä reunus on helmineuletta, keltaisella keskellä 5 x 5 ruudukkoa. Reunoja varten piti käydä kirjastosta lainaamassa viisikymmentäluvulla tehty pitsinvirkkausopas, mutta lopputuloksesta tulikin melkein yhtä hyvä kuin mummo olisi sen tehnyt. Melkein.

Seuraavat kötöstykset ovat työn alla. Lupaan kuvia, jahka ne valmistuvat.

1 comment:

  1. "Testikäyttö osoitti, että koirankarvat siirtyvät hyvin helposti myös köllöttelyalustalle"... Meinasi kahvit turskahtaa näppäimistölle.

    Aivan tosi hienoja nuo käsityöt!

    Siiri

    ReplyDelete