May 5, 2010

Myssyjä, matkarattaita ja muita höpinöitä

Vaikka olen väsymykseni kanssa edelleen melkoinen elävä kuollut, keskityn valittamisen asemesta kivempiin asioihin.

Ihan kohta. Ensin vähän valitusta kummiskin.

Kuka opettais meidän nyytin nukkumaan? Hän syö öisin yleensä kolmesti, mutta heräsi taas viime yönä tunnin välein. Odottelin, että josko hän olis osannut vaipua itse takaisin uneen, mutta lopulta tarvittiin äidin silityksiä ja tutti takaisin suuhun. Selviäisin vielä noista syötöistä, mutta ei oo kiva herätä tunnin välein läpi yön. Vinkkejä otetaan vastaan.

Viime viikko meillä sairastettiin, nyt ollaan jo voiton puolella. Käytiin lääkärissäkin vekaran kanssa, mikä oli sinänsä kyllä huvittava reissu: odotushuoneessa vekara oksensi vielä kaaressa mun vaatteet ja lattian märäksi, mutta koki ihmeparantumisen kuultuaan lääkärin lausuvan oman nimensä. Minä yritin selittää, että kun on niin kipeä tämä lapsi ja vekara nauraa hekottaa ääneen. Potilaan tila ei ole vakava, totesi lääkäri lähettäessään meidät kotiin (luulo)sairastamaan.

Tänään näin raskaana olevan naisen vaaputtavan jalkakäytävällä ja ohikiitävän hetken ajattelin, että olipa se ihanaa aikaa.. No hyi ei ollut! Maa kutsuu: joka paikkaa särki eikä saanut nukuttua eikä pystynyt istumaan autossa ja turvotti ja ja ja.


Vekara kävi eilen ensimmäistä kertaa konsertissa. Hyvin jaksoi jammailla mukana puoliaikaan asti, mikä olikin tavoitteemme. Järjestäjät suhtautuivat tosi kivasti pieneen vieraaseen ja vekara tuntui nauttivan erityisesti 70-luvun diskohiteistä. Lämpimät kiitokset ystävälleni Siirille, joka esiintyi huikean upeasti. Ja Sellosalille kans, siellä oli kiva olla lapsosen kanssa.

Sekavassa viestissäni siirryn kohtaan matkarattaat. Asiaa tarkoin tutkailtuamme päädyimme siihen, että otamme matkalle mukaan omat Bugaboomme. Halusimme ketterät mutta tukevat rattaat, joissa on säädettävä selkänoja. Tämän sortimentin matkikset olivat yllättävän painavia, kahdeksisen kiloa keskimäärin, joten ero kymmenen kiloa painaviin Bugiksiin on melko pieni. Lisäksi useimpien matkisten kuljetuslaukku on mallia jääkiekkomailakassi, kun taas Bugiksen kassi on neliömpi ja sitä voi sekä vetää, kantaa selässä ja heittää olkapäälle. Bugaboissa on vielä yksi ylivertainen ominaisuus: ratasosa on irroitettava ja käy matkalla sitteristä. Eläköön omat rattaat.

Vielä yksi asia: ystäväni Meiju on avannut Myssypuodin. Käykää katsomassa! Vekara näyttää aivan ylisöpöltä omassa viidakkopipossaan. Suosittelen!

2 comments:

  1. Erittäin viisas matkarataspäätös :D

    T:Marika

    ReplyDelete
  2. Kiitos, joskus mekin onnistutaan tekemään jotain järkeviä ratkaisuja :D

    ReplyDelete