Aug 15, 2010

Takaisin töihin

Iik! Loma loppuu! Sikäli kun tätä ajanjaksoa elämässäni voi varsinaiseksi lomaksi kutsua (ha! varsinainen sunnuntai piknik!), edessä on paluu arkeen (vaikka nimenomaan ihanaa arkeahan tänä vuonna on eletty niin kuin ei koskaan ennen). Joka tapauksessa kello soi huomenna seitsemältä (ikään kuin nahkavekkari ei olisi minua herättämässä jo hyvissä ajoin kuuden jälkeen), ja tämä äiti pistää tukan nutturalle (no ei nyt sentäs), korkokengät jalkaansa ja suuntaa töihin. Voi kyllä, töihin.

Ipana, 7,5 kuukautta, ja iskä jäävät päiväksi kotiin. Samaa toistetaan maanantaista torstaihin tästä eteenpäin ainakin vuoden loppuun.

Sydän vuotaa verta, kun pitää olla ipanasta erossa päivät pitkät. Toisaalta on ihana mennä töihin, keskittyä päivisin aikuisten asioihin ja syödä lounas rauhassa (paitsi niinä ihastuttavina päivinä, kun saan ipanan ja iskänsä seurakseni lounaalle!).

Kirjoitin itselleni listan asioista, jotka soisin talven kiireen keskellä muistavani. Yksi asia kerrallaan. Ei töitä kotiin. Ja kaikista tärkeimpänä: työ on työtä, mutta kotijoukoilleni olen korvaamaton.

Sekavin tuntein, riemukkaana ja surullisena, suljen huomenna aamulla oven takanani äitiyslomalaisen elämään. Tuskaa helpottanee uusi käsilaukkuni ja ajatus siitä, että ehkä olen niin onnekas, että saan vielä toistaa tämän kaiken joskus myöhemmin.

3 comments:

  1. Tsemppiä työhönpaluuseen! Ihan samanlaisin tuntein jätin pari viikkoa sitten oman 7,5-kuisen aarteeni kotiin miehen hoitoon :)

    ReplyDelete
  2. Tsemppiä täältäkin! Hyvin se sujuu, usko pois!

    ReplyDelete
  3. Kiitos tsempeistä, hyvinhän se meni! Ja kotonakin oli ollut hyvä päivä, Verkkokaupassa olivat isi ja vekara olleet toisen isin ja vekaran kanssa :D

    ReplyDelete