Aug 10, 2010

Varustelukierteessä

Lastentarvikkeiden hankinassa voi ainoastaan epäonnistua, se on varma. Kun saa kolmen viikon vertailun tehtyä ja päätyy johonkin hyväksi luulemaansa tuotteeseen, se a) paljastuu käytössä jotenkin puutteelliseksi tai b ) markkinoilla olisi kuitenkin ollut joku parempi vaihtoehto, joka löytyy sillä siunaaman hetkellä, kun on saanut ostotapahtuman päätökseen.

Tilannetta ei yhtään helpota se, että mikä toimii toisilla, ei takuulla toimi jollakin muulla.* Meillä taistellaan erityisesti matkarattaiden kanssa, varmaankin siksi, kun kriteerit ja käyttö on niin kovaa. Toistaiseksi hankittua ja ei-niin-toimivaksi todettua on Bugaboon kuljetuslaukku (koska mukana ei tullut sherpaa, joka olis voinut kantaa valtavaa pakettia) sekä Gracon Mosaic -rattaat (jotka menee tosi pieneen tilaan ja on muutenkin erittäin hyvät, mutta ei täydelliset). Joten yritetäänpä taas uudestaan, nyt tilauksessa Quinnyn Zapp -rattaat, joihin ukkeli saa ensi kesänä köllähtää (Portugaliin mennään syyskuussa noilla Mosaiceilla, koska niissä on pienen miehen hyvä nukkua).


Quinny Zapp


Jos nyt aloittaisin alusta, hankkisin heti Zappit auton peräkonttiin, koska MaxiCosin Cabriofix kaukalon saa niihin kiinni (CabrioFix on muuten ainoa hankinta, johon olen ollut täydellisen tyytyväinen!). Eipä tarvisi sitten joka kauppareissulle pakata Bugisten runkoa mukaan, vaan vaunut saisivat olla eteisessä kävelylenkkejä odottamassa.

(Pahoittelen lapsettomille lukijoilleni tätä todennäköisesti hyvin vaikeasti avautuvaa selitystä, jonka ainoa tarkoitus on estää muita tekemästä samoja virheitä. Tosin huomioikaa tekin lapselliset ystäväni tähdellä merkitty kohta.)

Ukkeli kasvoi joka tapauksessa ulos turvakaukalostaan, joten eilen suunnattiin turvaistuinostoksille. Käyttäjäkokemusten ja testitulosten perusteella päädyttiin norjalaiseen BeSafe IziCombi -istuimeen, jonka saa asennettua sekä selkä menosuuntaan että nokka eteenpäin.Vekara on jo ohittanut seitsemän kuukauden rajapyykin ja on niin ihanassa iässä, että ei oo tosikaan. Hän ryömii tuhatta ja sataa koirien perässä ja nauraa iloisesti mennessään. Hän on seurallinen, hymyileväinen, temperamenttinen ja täydellisen hurmaava.

Äitin pitäis sit ens viikolla mennä töihin. Voi apua.

3 comments:

 1. Heippa, mää sulle joskus aiemminkin noista rattaista kommentoin, joten jatkan:)
  Meilläpä on juuri noi Zappit takaluukussa ja adpatereilla niihin kiinnitän aina sen MaxiCosin. Aika rimpulat ne on ja kasattuna kankaineen kassiinsa aika iso ja painava säkki. Olet kai nähnytkin livenä? Meillä kankaat irrotin, jotta adpterit saa kiinni, joten autossa pelkkä ratasrunko.
  Meillä muuten käytössä Bugaboo Beet, jotka vastasyntyneen käytössäkin ihan loistavat. Ne oli tarkoitettu takakonttirattaiksi, mutta ovatkin nyt jatkuvassa käytössä: koiralenkeillä ja muuten. Olen niihin toosi tyytyväinen.
  Zappit meillä siis siellä autossa. Nehän eivät mene makuuasentoon, kai tiesit? Niissä ei siis kauheasti köllötellä. Meillä ei ole niissä tavarakoria, mutta se pitäisi kyllä pikimmiten hankkia, muuten ei shoppailut onnistu:)
  Oletko kokeillut Gessleinin Swifitit? Nehän menevät makuuasentoon ja hintaan kuuluu kaikennmoista aina mukitelineestä lähtien. Ovat hyvin samantyyppiset ja -hintaiset kuin Zappit, mutta ehkä aavistuksen paremmat...?

  ReplyDelete
 2. Kiitos kommenteista!

  Sen jo tiesinkin, että Zappit ei mene makuuasentoon - siksi seuraava reissu mennään vielä Mosaiceilla. Ystävällä on Swiftit, mutta ne on minusta matkarattaiksi aivan törkeän isot ja painavat, ei ollenkaan lentokoneystävälliset. Tilaan Zappit hyväksi havaitsemastani hollantilaisesta verkkokaupasta, mistä tavarakorin saa hyvään kytkyhintaan :D

  Jos olisin tiennyt, että ukkeli tarvitsi vaunuja vain kolme kuukautta, oltais ehdottomasti ostetttu alun alkaenkin Beet eikä Cameleoneja. Mutta mitens, pääseekö Been pienillä pyörillä liikkumaan lumessa?

  ReplyDelete
 3. Ei mitään tietoa lumesta vielä tämän kesäpojan kanssa, mutta kun lumet joskus tänne pk-seudulle taas tulevat, otamma käyttöön Teutonia Mistralit (huuto.net, 250 euroa), joilla varmasti pääsee sitten hangessa kuin hangessa:)
  Isommalla on muuten ollut käytössä lentokonematkailussa Maclarenien Volot (ilman kuomua 3,8kg), jotka vallan mainiot sattareiksi (hintaa oli silloin joskus n. 100e, myydessä sain sitten 50e). Niitä muistan työntäneeni Levillä auratuilla teillä ja hyvin menivät - pienistä pyöristä huolimatta.
  Mutta kyllä: tarvikeviidakkoon voi todellakin eksyä! Tsemppiä teille:)

  ReplyDelete