Jan 4, 2011

Synttäreiden aatto

Vuosi sitten tähän aikaan minulle alkoi pikku hiljaa valjeta, että odotettu, kaivattu ja rakastettu lapsosemme on ihan totta tosiaan tulossa pian maailmaan.

Harri teki pitsaa, jotta jaksaisimme tulevan yön koitoksen. Kanaa, tuoretta ananasta ja pinjansiemeniä. Haukku, haukku, supistus. Haukku, haukku, supistus. Muistan maun kuin olisin juuri äsken tsippaillut ympäri ruokapöytää.

Illalla televisiosta tuli Taistelutoverien seitsemäs jakso. Päätin, että katson sen ja vasta sitten lähdemme sairaalaan.

Koko maa oli valkoisena sakeana tuiskuttavasta lumesta. Aamuyön pakkanen kirkasti ilman. Hämärän hyssyssä syntyi taikatalven ihmepoika, rakkaimpamme räkänokka, joka juuri nyt juoksee pitkin mummolan olohuonetta ja nauraa mennessään.

Tämä on viimeinen kirjoitus, jonka tunnisteena on "vauva-aika". Mikä vuosi tämä onkaan ollut! Rankempi, rakkaampi, surullisempi ja onnellisempi kuin olisin koskaan osannut kuvitella.

Huomenna hän täyttää vuoden. Vauvasta tulee taapero. Tukka hulmuaa ja seikkailu jatkuu.

5 comments:

 1. onnea yksivuotiaalle taaperolle:)

  ReplyDelete
 2. Onnea taaperolle myös täältä! :)

  ReplyDelete
 3. Onnea onnea! Ei sitä vaan voi ymmärtää, miten nopeasti nuo pienet kasvavat. Minäkin muistan niin elävästi, kun teidän poika syntyi. Oma oli silloin vielä visusti vatsassa ja odottavan jännittyneenä luin synnytyskertomuksenne ja ihmettelin pienen ensimmäisiä viikkoja.

  ReplyDelete
 4. Myöhästyneet onnittelut! Mulla ihan samat ajatukset kuin Kardemummalla! :D Oma pikkuiseni oli vasta saamassa alkunsa kuin luin teidän synnytyskertomusta! Nyt oma lapseni on kohta 3 kk ja teidän jo 1 v. Näin se aika vaan vilahtaa!

  Semmoista tiedustelisin, että kävittekö vatsavaivojen takia paljonkin vyöhyketerapiassa? Kuinka kauan? Auttoiko oikeasti?

  Ihanaa talven jatkoa teille kaikille!

  ReplyDelete
 5. Kiitos onnitteluista! Ihana kuulla vähän enemmän teidänkin tarinoitanne Kardemumma ja nimetön kommentoija.

  Vyöhyketerapiassa taisimme käydä kaikkiaan kolme-neljä kertaa parin-kolmen viikon välein. Se ei poistanut mahavaivoja (koska syynä taisi jo tuolloin olla maitoallergia), mutta kyllä se minusta helpotti oireita. Kannattaa kokeilla pari kertaa, kun ei siitä haittaakaan ole :)

  ReplyDelete