Oct 16, 2009

Elämä helpommaksi, osa 1


Kun reilussa puolessa vuodessa kerää kymmenisen kiloa lisää painoa ja vieläpä melkein yksinomaan mahaan, muutamat lisävarusteet ovat enemmän kuin tervetulleita.

Ihan ensiksi vaatekaappiini eksyi tämä hyvin vaatimattoman näköinen, mutta sitäkin nerokkaampi keksintö: rintaliivien ympärysmitan kasvattaja. Voi kyllä. Vekara puskee yksiötään ylöspäin semmosta vauhtia, että kylkiluut venyy ja paukkuu. Ja ympärysmitta kasvaa. Kas vain kuinka kätevää onkaan, kun koko liivivaraston uusimisesta selviää muutaman euron jatkopalalla. Löytyy esimerkiksi Stokkan alusvaateosastolta.


Koska maha painaa - päivä päivältä enemmän - toinen must have ovat tukivyöt. Ystävä lainasi omaa Anita-merkkistä vyötään, joka kiristetään tarranauhalla napakasti lantiolle. Erittäin toimiva niinä päivinä, kun vekara tuntuu tipahtavan tielle. Kyllä, välillä se tuntuu justiinsa siltä. Anitaa myy ainakin Bebes, hintaa himppasen yli neljäkymppiä.Itse ostin Taikapilvestä Carriwellin tukivyön (yllä), jossa ei ole erillistä kiristyssydeemiä, vaan tuki on kudottu kankaaseen. Kokonaisvaltaisen napakka, toimii esimerkiksi lenkillä. Kustansi kokonaista 14 euroa. Carriwellin vyö on muuten suhteellisen pientä kokoa: siinä missä Anitan S on vieläkin aika reilu, Carriwellin M on jo aika napakka.

Venyvä nahka kutisee välillä sen verran ankarasti, että rasvaaminen on lähes välttämätöntä. Äippä tykkää hieronnasta, nahka tykkää hieronnasta, vauva tykkää hieronnasta ja me kaikki rakastamme Weledan raskausajan öljyä. Suhteellisen tyyristä, mutta riittoisaa. Edullisimman tarjouksen olen toistaiseksi löytänyt Verkkoapteekista, mistä tilasinkin sitä kerralla koko raskauden tarpeisiin.


Äkkiseltään luulisi, että imetystyynyä tarvitaan vasta kun vauva on syntynyt, mutta ei, työkaverin lainaama rapiseva pötkylä on jo kovassa käytössä. Kun mahallaan ei voi sattuneesta syystä enää nukkua, selällään tulee kauhean huono olo ja kyljellään ei meinaa omituisen vartalonmallin takia pysyä, imetystyyny auttaa! Illalla rakennan nukkumapaikkaa mäyräkoiran hartaudella ja punkean itseni mahdollisimman mukavasti paikoilleen imetystyynyn avulla.

Seuraavaksi haluaisin itselleni uudet lonkat. Mielellään semmoset valmiiksi venähtäneet. Lonkkien löystyminen ei tunnu kivalta, voin kertoa. Kai nyt jostain saa uusia lonkkia, kun irtokäsiäkin on jo tarjolla.

Ihan totta. On.

Pregnancystore myy Zaky-irtokäsityynyjä ja lupaa, että lapsonen ei huomaa, vaikka äiti häipyisi kesken päiväunien kaffelle. Nerokasta. Vai?

No comments:

Post a Comment