Oct 30, 2009

Perhevalmennuksessa opittua

Perhepeti eli sänky, jossa vanhempien lisäksi nukkuu myös vekara (tai useampi), ei ole neuvolan tätien suosikki.

Pari päivää sitten perhevalmennuksessa kauhisteltiin muun muassa sitä, miten huonontava vaikutus lapsella on parisuhteeseen, jos parisängyssä nukkuukin kahden sijasta kolme. Se jäi sitten kysymättä, että mitä jos sängyssä nukkuu nyt jo neljä henkeä (kaksi ihmistä ja kaksi koiraa), että paljonko se viides siinä sitten haittaa.

Teoria ei myöskään ota huomioon sitä, että tavalla tai toisella lapsi on vanhempien välissä aina, ei ainoastaan silloin kun nukkuu siinä fyysisesti.

Toinen syy lapsen nukuttamiseen alusta asti omassa sängyssä on se, että kun lapsi tottuu nukkumaan yksin, hänet on helppo siirtää puolivuotiaana omaan huoneeseen. Me ei arvattu, että nykynuoret tosiaan itsenäistyy jo näin varhain ja siksipä yritämme nyt kuumeisesti ratkaista, onko vekaran oma huone a) käytävässä b) vaatekomerossa vai c) meidän suihkussa.

2 comments:

  1. Nuo on just niitä neuvolantätien papatuksia. Itse inhoan kaiken maailman sääntöjä lapsenhoidossa ja -kasvatuksessa. On nimittäin aika ikävää, jos lapsen tempramentti ei esimerkiksi sovi yhteen jonkun säännön kanssa. Parasta seurata omia vaistoja ja tehdä niin kuin tuntuu olevan omalle perheelle parasta ja HELPOINTA. Vauvan kanssa on sallittua mennä sieltä, mistä aita on matalin :)

    ReplyDelete
  2. Nauroin viimeisella lauseelle. Ihana, että olet yhä oma itsesi.

    Roosa

    ReplyDelete