Dec 27, 2009

38+2

Vauva on täysiaikainen!

Vekara antoi meidän syödä jouluruuat rauhassa, katsotaan miten käy uuden vuoden ja perunasalaattien kanssa. Itse olen suhteellisen kypsä siihen, että herään joka ikinen yö supistuksiin - neuvolassa lohdutettiin, että synnytyksen pitäisi sitten sujua helpommin, mutta välillä tuntuu, että tiukempi ja tiiviimpi rutistus olisi hauskempi kuin viikkokausia jatkuvat on-off -jomotukset. Tosin mahan kiristelyllä, vihlonnalla, paineen tunteella ja poltoilla saattaa olla joku yhteys myös viime päivinä syödyn ruuan määrään rolleyes.gif

Tällä erää ei muuta raportoitavaa. Menen taas tekemään lumitöitä, vaikka vekara on jo osoittanut itsepäisyytensä, eikä ole ylenpalttisesta rehkimisestäni tietääkseenkään. Joulupäivänä vietin kolme tuntia ulkosaunassa/lumihangessa/kylpypaljussa ja mitä tuumaa siitä vekara - nukkuu onnellisena ja rentoutuneena koko päivän. Sama juttu synnytystä edistävien akupisteiden kanssa - ei tulosta.

Ensi vuotta odotellessa siis. Kyllä hänen ennen pitkää on pakko syntyä.

5 comments:

 1. Öö 38+2 ja täysiaikainen??? Mä olen tuossa vaiheessa odottanut vielä kuukauden jokaisessa raskaudessani. Helpompi ja parempi pienen on kohdussa kasvaa.

  ReplyDelete
 2. Komea yksiö vekaralla! :D Mulla on ollut samanlainen pallo molemmissa raskauksissa, kuopusta odottaessa sf oli korkeimmillaan 42 cm rv 39. Esikoismahan korkein sf oli 41 cm rv 41. Ihan hervoton maha ja olivathan nuo likatkin yli nelikiloisia syntyessään...

  Ei muuta kun tsemppiä loppumetreille ja onnea synnytykseen! :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos ajatuksistanne!

  Nimettömän kirjoittajan puolesta olen iloinen, ettei yliaikaisuudesta ole ollut haittaa sinulle eikä lapsillesi. Me äidit ja vauvat olemme kuitenkin erilaisia: omalla kohdallani yliaikaisuus tarkoittaa kohonnutta sektion riskiä, mikä ei varmasti ole hyväksi kenellekään.

  Laura, kuinka huojentava onkaan kuulla, että en ole yksin valtavan mahani kanssa. Olo on kyllä todella tuskainen, kun en saa enää edes kenkiä itse jalkaan. Kiitos onnentoivotuksista ja ihanaa uutta vuotta koko perheellesi!

  ReplyDelete
 4. Sikiöhän luokitellaan täysiaikaiseksi rv 37--> Ja raskauden kesto luetaan normaaliksi ad. rv 42 jonka jälkeen se on yliaikainen.

  Eltsulle tsemppiä loppurutistukseen! Kumpihan meistä oikein synnyttää enisn??? Mulla ei tosin oo mitään oireita jotka vois edes viitata synnytyksen käynnistymiseen...

  ReplyDelete
 5. Hannalle kiitokset täsmennyksestä raskauden keston suhteen! Muakin jännittää, että kumman vuoro on ensin vaiko peräti melkein yhtä aikaa syntyy lapsoset.. Uusia pieniä sukuun, hyvä hyvä!

  ReplyDelete