Dec 1, 2009

Sweet dreams..

Kuka väitti, että äitiyslomalla on aikaa?! Joka päivälle on niin paljon treffejä ja liikuntaa ja neuvolaa ja hierojaa ja kampaajaa, että Vekaravaara on vakavan laiminlyönnin kohteena. Pahoitteluni teille. Omasta puolestani olen ainoastaan iloinen, että ehdin tavata ystäviä ja kutoa ja ommella ja joogata. Muun muassa.

Asioita, joita ei mainita kirjassa "Äitiyden onni ja autuus": Olen siirtynyt nukkumaan lattialle. Koirat ja mies nukkuvat edelleen sängyssä. Tämä ei johdu (pelkästään) siitä, että koirat eivät suostuneet nukkumaan lattialla.

Vekaran matkatessa alaspäin liitoskivut ovat sitä luokkaa, että lonkat tuntuvat olevan tulessa. Lisäksi kakara painaa jo niin paljon, että myös ylävatsalihakset (tai niiden rippeet) ovat tulessa. Jostain syystä kova lattia on osoittautumassa sänkyä armollisemmaksi nukkumapaikaksi. Lisäksi tarvitaan vain tukivyö, tukisukat ja kuusi tyynyä. Käännetään kylkeä tunnin välein, käydään vessassa kahdesti yössä ja herätään virkeänä uuteen aamuun  - not.

Jotta vekara nukkuisi maailmaan saavuttuaan äitiään paremmin, hänelle hankittiin viimeisen päälle makea sänky. Vaunu-Aitasta kotiutettiin siis Sovgungan unikeinu, jossa ruotsalaiskokemusten mukaan kasvaa älykkäitä, onnellisia, terveitä, hyvin nukkuvia ja iloisesti rupsuttelevia lapsosia. Tulevat vanhemmat ovat lupauksista haltioissaan.
Unikeinun parhaisiin puoliin kuuluu se, että sen voi seinän lisäksi kiinnittää minkä tahansa oven päälle. Erittäin kätevää, kun kakaran kanssa on tarkoitus yöpyä niin mummolassa, mökillä kuin malesian sukulaisillakin. Koko hökötys painaa kantopussukoineen kolmisen kiloa ja kantaa lasta parikymmentäkiloiseksi asti (eli vekaran äiti olisi voinut nukkua siinä painonsa puolesta vielä tokaluokkalaisenakin..). Plussaa myös siitä, että pienessä makuuhuoneessa keinu jättää lattiatilan vapaaksi.

Tältä se näyttää meillä (huomatkaa taustalla olevat Barbapapa-valot, joita ei edelleenkään ole asennettu).


Testikokemuksia luvassa myöhemmin, sillä mäyrien kanssa suoritettuja kokeiluja emme pidä erityisen luotettavina (tosin niitäkin on tehty). Unikeinulla on muuten uusi kansainvälisempikin nimi, joten jos googlaatte sänkyä, kannattaa etsiä myös hakusanalla "Mawok".

No comments:

Post a Comment