Dec 9, 2009

Naisen logiikka

Harri luki lehdestä, että raskaus pienentää naisen aivoja väliaikaisesti noin kahdeksan prosenttia. Luulen, että kyse on tilastollisesta keskiarvosta, omat aivoni ovat pienentyneet ainakin neljänneksen.

Aivojen pienentymisen huomaa siitä, että katsoo bussipysäkillä ohi ajavaa linjuria ja tajuaa sen mentyä, että ei nostanut kättä pystöön pysähtymisen merkiksi. Pienentyneen kapasiteetin huomaa myös, kun tajuaa tuijottaneensa kaupan kastikehyllyä poissaolevasti viisi minuuttia eikä muista yhtään, mitä tuli ostamaan. Sen huomaa matkalla juhliin, kun tajuaa, ettei pysty muistamaan a) paikkaa, b) aikaa, c) päivää tai d) kaikkia edellä mainittuja.

Olen kuin dementoitunut mummo: en selviä enää päivittäisistä askareista, mutta yksi taito on ja pysyy - kutominen. Sormet kiertävät lankaa kuin itsestään, vaikka pää humisee tyhjyyttään.


Kietaisuvillatakki valmistui viime viikolla. Ohje löytyy Anu Harkin sympaattisesta kirjasta "Puikoissa". Langat on kaapista löytyneitä jämiä, eikä siksi näytä ihan samalta kuin mallikuvassa. Nyt keskityn joululahjoihin, lisää vekaran vaatteita luvassa siis vasta myöhemmin.

2 comments:

  1. Onko sulla omana tuo Harkin kirja? Jos on, voisiko sitä joskus joulun jälkeen lainata?

    ReplyDelete
  2. Ei valitettavasti ole oma. Ostin sen joululahjaksi eräälle ja nyt olen ehtinyt kääriä sen jo paperiin.

    ReplyDelete