Dec 22, 2009

Mitä odottava äiti todella tarvitsee?

Listasin jo aikaisemmin ehdottomat elämän helpottajat, mutta nyt kun oma odotukseni lähenee vääjäämättä loppuaan, päivitän listani (ja otan mielelläni vastaan myös lukijoideni ehdotuksia sen täydentämiseksi!).

Eli mitä odottava äiti todella tarvitsee?

Mammajooga. En voi mitenkään ylistää Studio Manipuran joogaa liiaksi. Apua niin raskauden vaivoihin kuin henkiseen valmistautumiseenkin. Viimeisten raskausviikkojen ainoat hetket, jolloin tunnen oloni täydellisen hyväksi, olen viettänyt Manipuran salissa.

Anitan tukivyö. Kolmesta tukivyöstäni ehdottomasti paras. Tarrakiinnityksen ansiosta helppo pukea ja riisua. Vyö on kulkenut mukanani raskauden puolivälistä lähtien helpottamassa vatsan painoa ja loppuraskaudessa myös öisiä lonkkasärkyjä.

Veledan raskausajan öljy. Joka ilta, kutinaan ja nahan venymiseen. Raskausarpien määrä viikolla 38: nolla.

Sopivat vaatteet. Mikään ei ole niin raivostuttavaa kuin huonosti istuvat, rumat, kiristävät tai muuten epäsopivat vaatteet. Raskausaikana sopivien vaatteiden merkitys korostuu potenssiin sata. Se, mikä kenellekin on sopiva, jää jokaisen itsensä ratkaistavaksi. Mutta suosittelen: ei kannata kärvistellä pienissä ja ahdistavissa vaatteissa. Omat suosikkivaatteeni ovat lähtöisin pääasiassa kolmesta paikasta: HM:n mammavaateosastolta sekä rakkaiden ystävieni Saaran ja Hannan vaatekaapista.

Tukisukat. Turvotukseen, kramppeihin ja levottomiin jalkoihin.

Hieronta. Itselläni tuntuu toimivan erityisesti shiatsu, joka hoitaa kroppaa kokonaisvaltaisesti, pehmeästi ja kunkin päivän voinnin huomioon ottaen. Suosittelen hierojan tapaamista jo ennen kuin vaivoja ilmenee.

.. ja huumoria & huolenpitoa. Mikään ei ole arvokkaampaa hankalana päivänä kuin tukipuhelu tai -viesti ystävältä tai äidiltä, tiukka halaus ja kunnon nauru <3


Pikkusiskon ja -veljen näkemys meidän perheestä :D

No comments:

Post a Comment