Sep 24, 2009

Ensimmäinen neuvolalääkärikäynti eli miksi liikunta ei kannata

Selvisi sitten sekin, miksi istuminen on mulle niin vaikeaa ja väsyttää kovasti ylävatsalihaksia. Neuvolalääkäri analysoi tilanteen "kudosten heikkenemäksi", mikä suomeksi tarkoittaa suurinpiirtein samaa, että ennen raskautta akrobatialla timmiksi treenatut syvät- ja ylävatsalihakseni ovat revenneet. Kyllä. Voi elämä, ei ihme jos on välillä vähän epämiellyttäviä tuntemuksia.

Jos olo käy kovin tukalaksi, tilannetta "voidaan yrittää helpottaa". Se jäi epäselväksi, että miten.

Asia voi korjaantua tai olla korjaantumatta raskauden jälkeen. Se ainakin on selvää, että akrobatiatunnit saavat odottaa pitkälle ensi kevääseen. Jos korjaannusta ei tapahdu, lihakset kursitaan leikkaamalla kasaan sitten joskus, kun lapsiluku on täynnä.

Sanoin miehelle, että jos siihen kerran joudutaan, niin haluan sit kunnon sixpackin, bua ha ha.

Muuten neuvolassa kaikki hyvin. Rautakuuri on tehonnut hyvin, painoa on tullut vain hieman liikaa (*virn*) ja mahakin on kasvanut hyvin (edelleen keskikäyrän yläpuolella, mutta ei nyt niiin valtava enää).

Ja, mikä hämmentävintä, sain eilen tietää, että minut aiotaan vakinaistaa ensi viikolla. Ihan puskista tuli ilmoitus, kesken kaiken työpaikan rekrykiellon. Olen saletisti ainoa, jonka raskaus on vauhdittanut vakinaistamista. Haluavat kuulemma varmistaa, että palaan äitiyslomalta takaisin. Mikä tapahtunee näillä näkymin elokuun alussa, kun hoitovastuu siirtyy miehelle. Erittäin mukavaa.

3 comments:

 1. Seuraan näitä raskausajan muutoksia mielenkiinnolla, kun ne ovat minulle niin vieraita ja aivan uusia asioita. Vatsalihasten repeäminen kuulostaa kyllä vähän... noh, pelottavalta.

  Hurjan paljon onnea vakinaistamisestasi! Ihailtavaa käytöstä työnantajalta. Olen tosi iloinen sun puolesta!

  ReplyDelete
 2. No mutta onnea paljon vakinaistamisesta! Minä en onneksi tämänhetkisestä työstä sitä haluaisi...

  Mutta kuulostaapa kamalalta tuo vatsalihasten repeäminen. Kerran jossain lääkäriohjelmassa kursivat ne kasaan.

  ReplyDelete
 3. Hertta, kiva kun jätät viestin käynnistäsi! Ja kiitos onnitteluista, kerrankin kävi näin päin.

  Hanna, kiitokset onnitteluista sullekin! En minäkään varmaan tähän työhön ainaiseksi jää, mutta hyvin mielelläni palaan sinne kuitenkin syksyllä takaisin.

  ReplyDelete