Sep 1, 2009

Söpöys pelastaa maailman

Viime keväänä kävin retkellä kaatopaikalla. Ympäristöbiologin esitelmästä jäi mieleen erityisesti yksi asia: yksikään tähän mennessä maailmassa käytetty kertakäyttövaippa ei ole vielä maatunut. Toistan:

Yksikään tähän mennessä maailmassa käytetty kertakäyttövaippa ei ole vielä maatunut.

Lapsi tuottaa ensimmäisten elinvuotensa aikana noin tuhat kiloa vaipparoskaa. Ajatus on kerta kaikkiaan kestämätön. En minä ainakaan halua mummona asua minkään vaippakaatopaikan päällä.

Onneksi on vaihtoehto. Ja voi pojat millainen vaihtoehto, katsokaa nyt näitä!

Vaipat ovat peräisin kaikkien aikojen parhaasta nettikaupasta Etsystä. Etsyn idea on yksinkertaisesti nerokas: kuka tahansa näppärä ihminen voi myydä käsitöitään minne tahansa maailmassa suoraan, ilman välikäsiä. Koruja, vaatteita, laukkuja, keramiikkaa, itse värjättyjä lankoja ja käsin tehtyjä saippuoita. Mikä aarreaitta!

Viuh vaan tilaus Minnesotaan, kotiäiti laittaa saumurin laulamaan, klis kliks maksu hoituu PayPalilla ja eipä aikaakaan, kun posti tuo Helsinkiin paketillisen kestovaippoja. Nerokasta!

Testikokemuksia vaipoista luvassa luonnollisesti vasta myöhemmin, mutta miehen kommentti paljastaa jotakin hyvin olennaista näistä ihanuuksista; "Vitsit että olis kiva kulkea tämmösissä itsekin ja pissiä housuun pitkin päivää."

2 comments:

  1. Kiitän tämän postin jälkeen saapuneesta viestistä, jonka mukaan markkinoilla on myös biohajoavia vaippoja. Niitä hankitaan varmasti kestojen rinnalle arkea helpottamaan!

    ReplyDelete
  2. Kivaa, että sulla on tämäkin blogi! Saat peukutukseni kestovaippailun puolesta. Meidänkin ipana on ollut kestopeppu, tosin nykyisin enää vain yöllä.

    ReplyDelete