Sep 15, 2009

Mummoloita ja pappaloita

Pienenä minulla oli kaksi mummulaa. Selvyyden vuoksi kutsuin niitä Koiramummulaksi ja Pappanmummulaksi (jossa asui pappan lisäksi äitini äiti pappanmummu) :D

Mummulathan ovat ihan parhautta elämässä. Siinä suhteessa tuleva kakara onkin erityisen hyvässä asemassa, sillä mummuloita hänellä on tavallisimman kahden asemesta peräti kolme. Tämä tarkoittaa siis kolmea pappaa ja kolmea mummua.

Vaan kun eipäs asia olekaan näin yksinkertainen.

Tulevat isovanhemmat saivat uutisen vauvasta raskausviikon kahdeksan tienoilla. Tästä alkoi vertaansa vailla oleva kilpajuoksu ja huvinäytelmä.

Uutista seuraavana päivänä ensimmäinen ehätti jo soittamaan ja varaamaan itselleen nimen "ukki". Ukki oli ilmeisen vakuuttunut siitä, että hänen kuuluu olla naimisissa mummin kanssa, ja oli painokkaasti ajanut tahtonsa läpi asiassa kotipuolessaan. Ukkilassa asuu nyt siis mummi ja ukki.

Erehdyin mainitsemaan asiasta toiselle isovanhemmalle puhelimessa ja eipä aikaakaan, kun sain tekstiviestin:
"Onko siis niin, että x ja x on mummi ja ukki? Täällä on sitten pappa ja mamma."

Kolmannessa taloudessa ei oltu asian kanssa ollenkaan valppaana, joten loput tittelit jaettiin jäljelle jääneistä nimikkeistä. Mummu on tyytyväinen mummu, vaikka epäileekin, ettei vielä täytä mummuille asetetun elopainon alarajaa. Vaari sen sijaan ei vielä ole titteliin kuuluvaa kalsaripaitaa hankkinut, mutta omistaa onneksi jo aktiivikäytössä olevat Reino-tossut.

Valtakunnassa siis kaikki hyvin. Siihen asti, kunnes kakara päättää kutsua mammaa mummiksi ja pappaa vaariksi. Siinä ei taida isovanhempienkaan auttaa muuta kuin taipua ylivoiman edessä.

2 comments:

  1. Tähän liittyen lainaus Kaksplus-lehdestä (tää oli mun mielestä aika kamala esimerkki näistä nimiasioista): "Meillä nimityksen mietittiin esikoisen odotusaikana ja kerrottiin isovanemmille syntymän jälkeen. Meillä 'isovanhempia' on yhteensä kuusi, joten oli tarpeen nimikoida heidät jo pahastumisen ja kateellisuuden välttämiseksi. Äidinäiti on mummu ja hänen miehensä vaari, äidinisä on isoisä. Hänen vaimonsa ei arvonimeä saanut[...]"

    Jestas sentään. Kyllä isovanhemmat on lapselle iso rikkaus!

    ReplyDelete
  2. Meillä on yhteensä kolme ukkia, yksi mummi, yksi mummo/u, Vanha-Mummo ja Sanni-mummu... Niin ja Pekkis eli Pekka-pappa. Että näin... :)

    ReplyDelete