Sep 8, 2009

Viikon vaiva, kerää koko sarja

Raskaana oleva perhe saa neuvolasta mukaansa monenmoista esitettä ja elokuvaa. On brosyyri, joka auttaa sairaalan valitsemisessa ja pieni kirjanen, jossa seurataan vauvan kasvua viikko viikolta.

Yhden lisäyksen tietopakettiin voisi vielä tehdä. Ehdotan keräilykorttisarjaa nimeltä "Viikon vaiva!".

Raskaana oleminen nimittäin on pääasiassa hyvin mukavaa (no ainakin minusta, kun oon päässyt niin älyttömän helpolla), mutta joka viikolle tuntuu silti ilmaantuvan joku uusi vaiva tahi kremppa.

Alussa on huono olo, vähän kun olisi jatkuvassa oksennustaudissa. Aamulla sitä erehtyy ajattelemaan, että tänään voisi käydä töiden jälkeen kaupassa, kunnes huomaa, että tänään a) ei ole mitään mahdollisuutta lähteä töihin ja b ) se kaupassa käyminenkin saa nyt luvan odottaa.

Alkuraskauden iloihin voi listata myös vatsakrampit, väistyvien lihasten pinkotuksen, issiaksen, jatkuvan huimauksen ja ympärivuorokautisen väsymyksen (onneksi töissä on sohvia, joilla voi ottaa tirsat, kun nukahtaa kesken puhelun).

Energisen (?!) keskiraskauden myötä saapuvat mahan pinkotus, vatsanväänteet ja hillitön turvotus, kun mikään ruoka ei tahdo sulaa. Unohtamatta tietenkään liitoskipuja, jotka ilmentävät itseään vihlaisuina, jomotuksena ja painontunteena alavatsassa. Ja päänsärky! Uuh ja aah, päiväkausia kestävä päänsärky, joka estää kaiken järjellisen toiminnan.

Ehdotan siis lapsuudestani tuttua keräilykorttisarjaa. Sen sijaan että vaivat olisivat ikäviä ja ei toivottuja, keräilykorttien avulla niihin voisi suhtautua iloisen odottavasti. Raskauden jälkeen kortit voisi postittaa vaikka Kelalle, joka palkitsisi odottajan sitä runsaammin, mitä enemmän vaivakortteja on plakkarissa.

Viikon vaiva, kerää koko sarja!22+4

1 comment:

  1. Päänsärky on kyllä kamalinta. Mulla se alkoi jossain vaiheessa onneksi helpottaa. Toisella kierroksella ne vaivat saattaa olla vähäisempiä, niin kuin mulla ;) Sun masu on ihq!

    ReplyDelete